Systeem

Naast de decoders in de auto’s zal ook het signaal moeten worden gegenereerd om via het zendsysteem naar de auto’s te sturen en de positiemeldingen te kunnen inlezen die de verplaatsingen van de auto’s registreren. Ook zullen “wissels” voor het afslaan van auto’s en verkeerslichten moeten worden aangestuurd.

De UCCI zorgt voor communicatie met de PC, aansturing van de zendlussen in het wegdek, het inlezen van positiesensoren en het aansturen van OC32’s. Met de OC32 kunnen “wissels”, verkeerslichten en diverse andere zaken worden aangestuurd. De capaciteit van één UCCI is voldoende voor een middelgrote modelbaan. Hiermee kan circa 40 meter weglengte en maximaal 64 auto’s (gelijktijdig) worden aangestuurd.

Deze opzet ziet er dan als volgt uit:

Een andere mogelijkheid is het opnemen van UCCI in een Dinamo of Dinamo P&P systeem. In één systeem kunnen dan maximaal 16 UCCI’s worden opgenomen waarmee ongeveer 650 meter weglengte kan worden aangestuurd. Dit is de oplossing wanneer de eerstgenoemde mogelijkheid te beperkt is voor de omvang van het stratenplan of als met één systeem zowel treinen als auto’s moeten worden bestuurd.

This post is also available in: English Deutsch