Wegen

Voor het rijden met auto’s is het nodig dat er een magnetische geleider in het wegdek wordt gemonteerd voor de sturing van de auto’s. Hiervoor wordt magneetstrip gebruikt omdat dit, in tegenstelling tot rijdraad, onder alle omstandigheden de voertuigen op de weg houdt.

Naast de magnetische geleider voor het besturen moet ook een zendsysteem worden ingebouwd. Dit zijn 2 koperdraden die  op een totale afstand van 3 cm uit elkaar worden gelegd aan weerszijden van de magnetische geleider. Bij het aanleggen van het zendsysteem is de stroomrichting van de draden van belang. In de handleiding van de UCCI en op de site 1op87.nl is hierover informatie te vinden.

Om het afslaan van auto’s mogelijk te maken worden “wissels” ingebouwd. Deze “wissels” bestaand uit wisseldeksel waaronder een servomotor met beweegbare magneetstrip wordt gemonteerd. Als de magneetstrip in een afwijkende positie wordt geplaatst zal de auto door de stuurmagneet afslaan. Aansturing van de wissels gebeurd met een OC32 in combinatie met eenSP04 om een zuiver stuursignaal aan de servomotor te leveren.

Onder de magneetstrip worden reedcontacten geplaatst om de posities van auto’s te bepalen. De contacten worden met een SWdec ingelezen en doorgegeven aan de UCCI.

Als laatste stap komt de afwerking van het wegdek. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden waarbij het van belang is dat het wegdek vlak en voldoende stroef is voor grip van de banden. MCC-ModelCarParts adviseert hiervoor polystyreen wat met wegenverf kan worden bewerkt.

MCC-ModelCarParts levert alle onderdelen om uw wegen te realiseren. Ook verzorgt MCC-ModelCarParts workshops om het ontwerp en de aanleg van wegen te leren of legt in opdracht het wegennet voor het rijden met MCC aan.

This post is also available in: English Deutsch