Digitale auto’s

Een miniatuurwereld is pas compleet met rijdende auto’s. Dinamo/MCC (Model Car Control) is een oplossing om modelauto’s met werkende verlichting en passende snelheid zeer natuurgetrouw te laten rijden. MCC ModelCarParts levert alle onderdelen voor het aanleggen van een werkend autosysteem en ombouw van modelauto’s. Ook de installatie van het systeem en de ombouw van auto’s door ons bestaat tot de mogelijkheden.


Met Dinamo/MCC wordt elke auto voorzien van een decoder waarmee de motor, lichten en overige functies van de auto wordt aangestuurd. Iedere auto heeft een eigen accu om de electronica te laten werken. De auto volgt de weg via een magneetstrip in het wegdek die met een magneet in de stuurinrichting van de auto wordt gevolgd.

De informatie voor de auto vindt draadloos plaats. Hiervoor wordt het wegdek uitgerust met een zendsysteem. Dit zendsysteem ligt onder het oppervlak van het wegdek en is daardoor volledig onzichtbaar. Het zendsysteem is zeer simpel en goedkoop zelf te maken: het bestaat uit slechts 2 koperdraden die in het wegdek worden verwerkt.

De weg wordt ook uitgerust met positiesensoren. Dat zijn reed-contacten die door de stuurmagneet worden geactiveerd. Aan de hand van deze meldingen kan de computer elke auto traceren en nauwkeurig besturen.

This post is also available in: English Deutsch