MCC straten

Basis

In MCC straten is het voor het rijden met auto’s nodig dat er een magnetische geleider in het wegdek wordt gemonteerd voor de sturing van de auto’s. Hiervoor wordt magneetstrip gebruikt omdat dit, in tegenstelling tot rijdraad, onder alle omstandigheden de voertuigen op de weg houdt.

Naast de magnetische geleider voor het besturen moet in MCC straten ook een zendsysteem worden ingebouwd. Dit zijn 2 koperdraden die  op een totale afstand van 3 cm uit elkaar worden gelegd aan weerszijden van de magnetische geleider. Bij het aanleggen van het zendsysteem is de stroomrichting van de draden van belang. In de handleiding van de UCCI en op de site 1op87.nl is hierover informatie te vinden.

Richting veranderen

Om het afslaan van auto’s mogelijk te maken worden “wissels” ingebouwd. Deze “wissels” bestaand uit wisseldeksel waaronder een servomotor met beweegbare magneetstrip wordt gemonteerd. Als de magneetstrip in een afwijkende positie wordt geplaatst zal de auto door de stuurmagneet afslaan. Aansturing van de wissels gebeurd met een OC32 in combinatie met eenSP04 om een zuiver stuursignaal aan de servomotor te leveren.

Onder de magneetstrip worden hal-sensoren of reedcontacten geplaatst om de posities van auto’s te bepalen. De contacten worden met een SHdec of SWdec ingelezen en doorgegeven aan de UCCI.

Wegdek

Als laatste stap komt de afwerking van het wegdek. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden waarbij het van belang is dat het wegdek vlak en voldoende stroef is voor grip van de banden. MCC-ModelCarParts adviseert hiervoor polystyreen wat met wegenverf kan worden bewerkt.

MCC-ModelCarParts levert alle onderdelen om uw wegen te realiseren. Voor het eenvoudig aanleggen zijn gelaserde wegdelen beschikbaar. Ook verzorgt MCC-ModelCarParts workshops om het ontwerp en de aanleg van wegen te leren. Het wegennet door MCC ModelCarParts laten aanleggen voor het rijden met MCC is ook een mogelijkheid.

Meer informatie voor MCC straten en gebruikte onderdelen is hier te vinden.