Digitale modelauto

Een rijdende digitale modelauto maakt de miniatuurwereld pas compleet. MCC (Model Car Control) is een oplossing om modelauto‚Äôs met werkende verlichting en passende snelheid zeer natuurgetrouw te laten rijden. MCC ModelCarParts levert alle onderdelen voor het aanleggen van een werkend autosysteem en ombouw van modelauto’s. Ook de installatie van het systeem en de ombouw van auto’s door ons bestaat tot de mogelijkheden.


Met MCC wordt elke auto voorzien van een decoder waarmee de motor, lichten en overige functies van de auto wordt aangestuurd. Iedere auto heeft een eigen accu om de electronica te laten werken. De functies en snelheid van de auto zijn op de decoder zelf in te stellen. De auto volgt de weg via een magneetstrip in het wegdek die met een magneet in de stuurinrichting van de auto wordt gevolgd. Meer informatie over de MCC digitale modelauto is hier te vinden.

De informatie wordt draadloos naar de auto gestuurd. Hiervoor wordt het wegdek uitgerust met een zendsysteem. Dit zendsysteem ligt onder het oppervlak van het wegdek en is daardoor volledig onzichtbaar. Het zendsysteem is zeer simpel en goedkoop zelf te maken: het bestaat uit slechts 2 koperdraden die in het wegdek worden verwerkt. Omdat het zendsysteem in het gehele wegdek is verwerkt kan de digitale modelauto overal op de baan instructies worden gegeven. Dat kan dus ook op onzichtbare plekken zoals in een berg of een schaduwparkeerplaats.

De weg wordt ook uitgerust met positiesensoren. Dat zijn reed-contacten of hall-sensoren die door de stuurmagneet worden geactiveerd. Aan de hand van deze meldingen kan de computer elke auto traceren en nauwkeurig besturen. Meer informatie over de wegen is hier te vinden.